رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان ورامین، از تهیه پرونده ثبت جهانی بنای تاریخی و مذهبی مسجد جامع ورامین خبر داد.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان تهران، محمدرضا تاجیک، با اعلام این خبر گفت: با حضور نمایندگان وزارت میراث فرهنگی و انجام ارزیابی و بازدید میدانی، تهیه پرونده بنای تاریخی و مذهبی مسجد جامع ورامین برای ارسال به سازمان گردشگری ملل متحد برای ثبت در میراث جهانی آغاز شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ورامین با اشاره به همکاری و حمایت اداره کل میراث فرهنگی استان تهران از اجرای این طرح خاطرنشان کرد: این موضوع باهدف بهره برداری مطلوب از قابلیت های موجود در صنعت گردشگری و تحول آن در دشت ورامین پیگیری شده و امیدواریم با تشکیل کمیته راهبردی توسعه گردشگری شهرستان ورامین در سطح استان و شهرستان، شاهد این موفقیت ورامین در سطح جهانی و بین المللی باشیم.
او افزود: این بنا هویت تاریخی و مذهبی ورامین بوده و نشانه بخشی از تمدن کهن و دیرینه پرافتخار آن است.
تاجیک تصریح کرد: ثبت یک اثر در فهرست میراث جهانی، مزایای فراوانی دارد و سبب میشود علاوه بر محافظت، نگهداری و معرفی ارزشهای آن به جهانیان به عنوان هدف اصلی، نوعی مقصد گردشگری در سطح جهانی محسوب گردیده و پس از معرفی، میزبان جهانگردان و ایرانگردان بیشماری خواهد شد.
او افزود: این موضوع یکی از درخواست های مطرح شده در سفر شهریور ماه سال گذشته مهندس ضرغامی وزیر محترم میراث فرهنگی به شهرستان ورامین و از مطالبات فرمانداری ویژه و جمعی از کارشناسان، پژوهشگران، هنرمندان و مردم علاقمند ورامین می باشد.
او در پایان گفت: این بنا که از جمله مساجد تکامل یافته چهار ایوانی و دارای کتیبه ای به تاریخ ۷۲۲ هجری قمری می باشد، به دستور سلطان محمد خدابنده (الجایتو) و با معماری استاد علی قزوینی آغاز و در دوران سلطان ابوسعید بهادرخان، آخرین پادشاه ایلخانان مغول به بهره برداری رسید و در آن هنرهایی همچون آجرکاری، کاشی کاری، گچبری طرح های اسلیمی و کتیبه های حاوی خطوط خوشنویسی به نهایت استادی و زیبایی بکار رفته است.