مدیر روابط عمومی و امور فرهنگی میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری تهران اعلام کرد نمایشگاه" پوشاک دوره قاجار"، به مناسبت روز جهانی موزه و هفتهی میراث فرهنگی از تاریخ 28 اردیبهشت لغایت10 خرداد 1397 در موزه رضاعباسی برگزار می شود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تهران، وجیهه قاسمی گفت: نمایشگاه " نگاهی به پوشاک عصر قاجار"، به ارائه تعدادی از پوشاک مربوط به عهد قاجاریه و قبل از آن پرداخته است که همگی از حیث سلامت، نوع دوخت و نوع پارچه و قدمت منحصر به فرد هستند و در مخزن موزه رضاعباسی نگهداری میشوند که به مناسبت روز جهانی موزه و هفتهی میراث فرهنگی از تاریخ در معرض دید عموم قرار میگیرند.
او افزود: نوع پوشاک عصر قاجاریه شامل دو دوره است، دورهی اول مربوط به قبل از عصر ناصری است که هنوز دروازههای ایران به روی اروپا باز نشده و همهی ابعاد فرهنگی ایرانیان از جمله پوشش آنان، کماکان مشابهت زیادی با دوران افشاریه و زندیه دارد.
دورهی دوم، از عصر ناصری، بالاخص پس از اولین سفر اروپایی ناصرالدین شاه قاجار در سال 1870 میلادی و باز شدن دروازههای کشور به روی تجار و گردشگران اروپایی آغاز میشود که تحولی عجیب در نوع پوشش ایرانیان و تغییر سلیقهی آنان در نقوش و رنگها و آداب پوشش را ایجاد نمود.
او ادامه داد: پوشاک مردان؛ شامل پیراهن زیر، به صورت بدون یقه، پیراهن رو، به صورت ابریشمین و گلدار، ارخالق و جلیقه، قبا، کلیجه (قبایی بلند و آستیندار شبیه مانتو) شال کمر، شلوار، کلاه و دستار و جوراب و کفش بود. پوشاک زنان؛ شامل پیراهن با پارچهای نازک و یقهی باز، که در دورهی اول قاجاری بلند بود و در دوره ی ناصری کوتاه شد، دامن که در یک بازهی زمانی بیش از یکصد ساله، تغییرات زیادی در مدل و اندازه پیدا کرد. ارخالق کت بلندی بود که بر روی پیراهن میپوشیدند، شلوار یا تنبان در زیر دامن بلند پوشیده میشد، کلیجه نوعی لباس رو بدون یقه بود و بلندی آن تا روی پا میرسید، چارقد نوعی روسری بود که در زیر گلو با سنجاق بسته میشد، چاقچور که نوعی شلوار گشاد بیرون از خانه بود.
نمایشگاه همه روزه از 9 صبح تا 19 آماده بازدید علاقه مندان است.
موزه رضا عباسي درخيابان شريعتي. نرسيده به پل سيدخندان. پلاک 892 قرار دارد. علاقهمندان براي اطلاعات بيشتر ميتوانند با شماره تلفن88535135 تماس بگيرند.
تهیه و تنظیم: سعیده قهرمانی